Hollanderclub Nederland

waarbij ondergebracht de Witte van Hotôt

Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Wim Lindeboom wint Jubileumshow Hollanderclub

De Hollanderclub bestaat inmiddels meer dan 100 jaar en vierde dat o.a. met het organiseren van een jubileumshow. Vanwege coronaperikelen ging de jubiuleumshow vorig jaar niet door en werd deze verplaatst naar 24-25 september 2021, ondergebracht bij de IJsselviedtshow in Hattem. 126 Hollanders en 5 Witte van Hotôts waren ingeschreven en werden gekeurd door Wim Lindeboom, Henk de Kliein Jan G. Derksen. De winnaar werd een bruingrijze jonge voedster van Wim Lindeboom met F-97. De bruingrijzen in de stal van Wim doen het bijzonder goed de laatste jaren. Ook vorig jaar had hij de mooiste Hollander op de IJsselviedtshow en nog niet zo lang geleden behaalde een van zijn bruingrijzen zelfs het predicaat U-98. Niet alleen bij de Hollanders is Wim succesvol, hij showde dit jaar ook de mooiste Zilvervos op de IJsselvliedtshow die zelfs met het predicaat U-98 naar huis ging.
De fraaiste Hollander op 1 na was van Imke Oostra, een zwarte jonge ram. 
Alicia Slendebroek werd met haar zwarte jonge ram winnaar van de jeugdleden.  
De Witte van Hotôts lieten het in aantal wat afweten. Sven Jannsen en Jan Mars showden beiden een Fraaie Hotôt met 95½ punten.