Hollanderclub Nederland

waarbij ondergebracht de Witte van Hotôt

Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Simon Tak en Sven Janssen winnaars Tekeningrassenshow


101 Hollanders en 10 Witte van Hotôts waren ingeschreven op de 25e Tekeningrassenshow in Tiel, iets meer dan vorig jaar. Sinds het wegvallen van de Championshow, enkele jaren geleden, is de Tekeningrassenshow tevens onze Clubshow, naast de Noordshow. De dieren werden gekeurd door Jenne Meijer, Wim Lindeboom, Klaas Cats en Bart van der Vlis. De beste van de keurmeesters kwamen op tafel, om daaruit de winnaar te bepalen. De zwarte jonge ram van Simon Tak werd de beste Hollander, op de voet gevolgd door de Madagascar jonge ram van Jilles Koornneef. De bruine jonge voedster van Gerrit Grievink eindigde op de derde plaats gevolgd door de zwarte oude ram van H. Welman. Bij de jeugd werd Patrick Schuiten uit het hoge noorden de winnaar van alle tekeningrassen met een driekleur zwarte oude ram. Sven Wagenmans werd tweede met een konijngrijze oude ram. Sven Janssen werd kampioen bij de Witte van Hotôt met een oude ram.
Bij de eindkeuring van alle Tekeningrassen eindigde de zwarte ram van Simon Tak op de vierde plaats en werd door de Hoofd Ereprijzen Jury verhoogd naar het predikaat U met 98 punten, evenals de nrs. 1 t/m 3. De Papillon werd algemeen kampioen, Klein Lotharinger twee, Groot Lotharinger drie en de Hollander vier.