Hollanderclub Nederland

waarbij ondergebracht de Witte van Hotôt

Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

E. Jansen en J.G. Derksen winnaars Noordshow 2019

 
In totaal waren er 145 Hollanders en 21 Witte van Hotôts ingeschreven op de Noord Show 2019. Dit waren 23 Hollanders minder dan vorig jaar, daar staat tegenover dat er 2 Hotôts meer waren. De kwaliteit van beide rassen was zeer hoog. De keurmeesters Depermentier, Van der Vlis en Derksen hebben er een mooie keuring van gemaakt. De Hotôt van Jan G. Derksen werd op 1 na mooiste van alle tekeningrassen, een prachtig resultaat. Dat een bruingrijze Hollander van Erwin Jansen de mooiste Hollander werd, mag wel uniek worden genoemd.
De Hollander stand werd goed bemand door J. Posthumus en I. Oostra, dit leverde in totaal 7 nieuwe leden op. Doordat de stand bemand was, was er veel aanloop. De einduitslag was als volgt. De mooiste werd een bruingrijze jonge ram van E. Jansen. Op 1 na mooiste werd een driekleur bruine jonge voedster van E. Moerman. Op twee na een gouwenaargrijze jonge ram van E. Jansen. Als vierde eindigde  J. Postmus met een jonge zwarte voedster. De mooiste Hollander bij de jeugd was van Sven Wagenmans, een oude chinchilla ram. Mooiste Hotôt werd een jonge voedster van Jan G. Derksen. Een jonge Hotôt ram van jeugdlid Lana Janssens werd de mooiste op 1 na. Tevens werd deze de mooiste Hotôt van de jeugd.
Daar wij zeven nieuwe leden konden verwelkomen, was deze Noord Show zeer geslaagd.