Hollanderclub Nederland

waarbij ondergebracht de Witte van Hotôt

Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Imke Oostra winnaar Noordshow 2018

Er waren 168 Hollanders en 19 Witte van Hotot ingeschreven op de Noord Show 2018 te Assen. Dit betekent ruim 30% meer dan in 2017.
Keurmeesters Klaas Cats, Jan G. Derksen en Wim Lindeboom brachten hun mooiste dieren voor de eindkeuring. De mooiste Hollander werd een zwarte jonge ram van Imke Oostra met 96.5 punten. Op de eindkeuring van alle tekeningdieren werd deze zwarte Hollander tweede, een prachtig resultaat. De tweede plaats van de Hollanders was voor een zwarte jonge voedster van Coen van Slooten, met 96 punten. Als derde eindigde Theo Janssen met een bruine voedster jong, met 96 punten. Tevens werd Theo Janssen vierde met een bruine ram jong, met 95.5 punten. De Hollanders waren in het algemeen van een zeer goed niveau.
Bij de Hotots werd Sven Janssen winnaar met een jonge ram, met 96 punten. Als tweede werd C.K.Tjoelker met een jonge voedster, met 96 punten. Ook het niveau van de Hotots gaat de goede kant op. 
Al met al een geslaagde Noord Show 2018.